Skip to main content

Je opvolging en successie zoals jij het wil

Ook voor het overdragen van je onderneming aan je kinderen kan je rekenen op onze expertise. Zo ben je zeker dat de familiale opvolging op een gestructureerde manier en fiscaal geoptimaliseerde manier verloopt, al dan niet gefaseerd. Of overweeg je eerder een verkoop van je bedrijf aan een derde partij? Wij garanderen voor elke keuze een fiscale en juridische totaalbegeleiding, zodat exact correct wordt geregeld volgens jouw wensen en behoeftes. Ook voor successieplanning hebben we de juiste expertise in huis. Door tijdig en helder je successie te plannen, breng je zekerheid en vermijd je familietwisten na je overlijden. 

De opvolging van familiebedrijf vereist een zorgvuldige aanpak. Dat geldt eens te meer wanneer er meerdere kinderen zijn, waarbij niet elk kind zich professioneel engageert in het familiebedrijf.

Naast de opvolging van je bedrijf, heb je uiteraard ook zelf nog financiële behoeftes voor je verdere leven. Al deze factoren vereisen de nodige afstemming bij de overdracht van je familiezaak aan je kinderen.

Mogelijkheden en scenario’s


Op welke manier kan je jouw bedrijf op een fiscaalvriendelijke overlaten aan de volgende generatie én toch jezelf van het nodige inkomen voorzien? Na een grondige analyse van je situatie lichten we de verschillende mogelijkheden en scenario’s aan je toe. 

Successieplanning


Naast de opvolging van je familiebedrijf behoort ook successieplanning tot ons dienstverleningspakket. Ook daarbij nemen we alle facetten van je vermogen nauwgezet onder de loep, waarna we verschillende mogelijke scenario’s uitwerken.
Elk scenario heeft voor- en nadelen. Deze zetten we nauwgezet voor jou op een rij. Vervolgens analyseren we op basis van jouw wensen en inzichten wat de beste keuzes zijn. Samen regelen we tot in de kleinste details je successie. 

“Dankzij de persoonlijke bespreking van je cijfers ben je volledig vertrouwd met de financiële huishouding van je onderneming, een absolute voorwaarde om financieel gezond te ondernemen.”