Skip to main content

Slim investeren op basis van accurate financiële planning

Door slim en doelgericht te investeren kan je bedrijf structureel groeien. Investeringen gaan evenwel gepaard met heel wat fiscale en financiële vragen. Investeer je best met eigen middelen of via een krediet? Op welke manier kan je jouw investering fiscaal optimaliseren? Is een investering rendabel en past deze investering in je financiële planning? Koop je vastgoed voor je onderneming best aan binnen of buiten een vennootschap? Voor al deze investeringsvraagstukken kan je rekenen op gespecialiseerd advies van SCA. Daarnaast beschikken wij over de juiste economische en financiële experts voor het uitwerken en actualiseren van financiële plannen en het berekenen van je terugbetalingscapaciteit.

Onze dienstverlening gaat veel verder dan pure boekhouding. Wij beschikken over diepgaande expertise in financiële planning.

Een realistische financiële planning en de kennis van je actuele financiële ratio’s vormen het stevige fundament voor het nemen van de juiste investeringsbeslissingen.

Financieel plan

Een financieel plan is niet alleen een verplichting voor de wetgever. Zo wordt je financieel plan verplicht in bewaring gehouden bij de notaris voor de oprichting van je bedrijf.

Ook de bankier vraagt via je financieel plan de nodige inhoudelijke garanties dat je bedrijf een financieel sterk toekomstperspectief heeft, zodat de aangegane kredieten kunnen worden terugbetaald.
Daarnaast laten steeds meer bedrijfsleider en managementteams op eigen initiatief door SCA een financieel plan uitwerken en actualiseren. Zo houden ze op een objectieve manier de vinger aan de pols van de financiële huishouding én kennen ze op elk moment hun financieringsbehoeftes.
Binnen deze financiële planning staan de belangrijkste financiële ratio’s centraal. Wij vertalen je financiële resultaten naar de meest interessante financiële ratio’s – zoals EBITDA -, zodat je een perfect zicht hebt op de verwachte cashflow en je bedrijfsprestaties. Uiteraard geven we je de nodige toelichting en bespreken we grondig alle parameters.

“Slimme investeringsbeslissingen passen perfect binnen de heldere financiële planning die we voor je bedrijf uitwerken.”